miercuri, 17 septembrie 2014

Supa frantuzeasca de ceapa !!

 Ai pofta de Supa frantuzeasca de ceapa, si nu stii cum se prepara ? Mai jos iti prezentam reteta de care ai nevoie pentru Supa frantuzeasca de ceapa, o reteta culinara de Supe si Ciorbe, apreciata si deliciosa pe care iti sugeram sa o incerci.




Ingrediente

- 50g unt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 600g de ceapa, taita rondele
- 60g de faina
- 250ml de vin alb
- 2l de supa de vita/apa
- 5 fire de cimbru
- 2 frunze de dafin
- sare si piper
- 1 bagheta frantuzeasca
- 100g de branza, rasa

  Mod de preparare

1. Topeste untul intr-o oala. Prajeste usturoiul. Adauga ceapa si redu temperatura. Prajeste timp de 15-20 de minute pana ceapa devine aurie si moale.

2. Adauga faina si amesteca bine, apoi toarna vinul. Adauga supa, cimbrul si frunzele de dafin. Redu temperatura si lasa la fiert timp de 30 de minute, pana ce lichidul se injumatateste.

3. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna supa intr-un vas de cuptor. Pune felii de bagheta si presara branza deasupra. Lasa la cuptor pana se topeste branza si prinde o culoare maronie.

Mod de servire

Se serveste cu paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu