joi, 18 septembrie 2014

Zacusca de vinete !!

  Ai pofta de Zacusca de vinete, si nu stii cum se prepara ? Mai jos iti prezentam reteta de care ai nevoie pentru Zacusca de vinete, o reteta culinara de Conserve de fructe, apreciata si deliciosa pe care iti sugeram sa o incerci.




Ingrediente

10 vinete
30 gogoşari
10 ardei graşi
1 kg ceapă
1 l ulei
1 l suc de roşii
3 foi de dafin
sare
piper

Mod de preparare

1.Coace și curăţă ardeii și vinetele, apoi lasă-le la scurs. Curăţă ardeii și gogoșarii de pieliţă și seminţe.

2.Toacă ceapa și pune-o la fiert în ulei. Toacă ardeii fâșii și dă gogoșarii prin mașina de tocat.

3.Când ceapa a devenit sticloasă, pune ardeii copţi peste, apoi pasta de gogoșari. Lasă să fiarbă bine. Toacă vinetele și adaugă-le și pe ele peste ceapă și ardei. Potrivește de sare, adaugă sucul de roșii, dafinul și piperul (10-15 boabe).

4.Amestecă des, să nu se prindă. Lasă să fiarbă până începe uleiul să iasă la suprafaţă. Las-o să se răcorească și pune-o în borcane cu filet. Fierbe-le la bain-marie pentru sterilizare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu