marți, 1 aprilie 2014

Pulpa de porc cu aspic !!

  Ai pofta de Pulpa de porc cu aspic, si nu stii cum se prepara ? Mai jos iti prezentam reteta de care ai nevoie pentru Pulpa de porc cu aspic, o reteta culinara de Fripturi, apreciata si deliciosa pe care iti sugeram sa o incerci.




 Ingrediente

1,2 kg pulpa de porc
2 cepe
2 morcovi
1 radacina pastarnac
2 pliculete gelatina
1 lingurita cimbru uscat
100 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, o spalati si o puneti la fiert in 2 l de apa. Adaugati legumele curatate, spalate si taiate in bucati mai mari.

2. Fierbeti carnea impreuna cu legumele timp de 40 de minute, apoi o scoateti, o presarati cu sare, piper, cimbru si o puneti intr-o tava impreuna cu uleiul si o cana din zeama in care a fiert.

3. Puneti tava in cuptorul incins, la foc mic si coaceti pulpa stropind-o din cand in cand pana se rumeneste bine.

4. Intre timp, dizolvati gelatina in 100 mld de apa rece, apoi puneti-o in supa strecurata in care au fiert legumele si carnea.

5. Puneti intr-o tava intinsa hartie pergament si turnati peste ea supa cu gelatina intr-un strat de 1 cm.Tava se lasa la frigider pana se inareste aspicul.

Mod de servire

Serviti pulpa de porc calda, taiata in felii de 1 cm grosime, alaturi de aspicul rece taiat in diverse forme.past

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu