sâmbătă, 29 martie 2014

Ciorba de peste !!

  Ai pofta de Ciorba de peste, si nu stii cum se prepara ? Mai jos iti prezentam reteta de care ai nevoie pentru Ciorba de peste, o reteta culinara de Supe si Ciorbe, apreciata si deliciosa pe care iti sugeram sa o incerci.



Ingrediente

1 kg peste ( stiuca, somon, crap )
1 morcov
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa mare
2 ardei grasi
2 rosii potrivite
bors sau zeama de varza
zeama de lamaie, sare de lamaie sau otet
leustean
ulei
sare

Mod de preparare

1. Pestele curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari de grosimea de 4-5 cm.

2. Zarzavatul ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa se caleste cu 2-3 linguri de ulei timp de 2 minute, apoi se stinge totul cu 1 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in feliute subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime.

3. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza sau cu otet, se sareaza, completand lichidul cu apa pentru ca ciorba sa nu fie prea deasa.

4. Subsatnta acra si sarea se adauga inainte de a introduce carnea de peste, pentru ca aceasta sa nu se sfarame la fiert. Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb aproximativ 20-30 de minute pana se inmoaie.

5. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.

Mod de servire

Ciorba de peste se serveste nedreasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu