Ingrediente
400 g filé cod
1 lingurita sare
2 lingurite piper alb boabe
2 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
200 ml zeama de peste
2 linguri suc de lamaie proaspat stors
1 lingura patrunjel tocat
coaja de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
1. Impartiti pestele in felii si fierbeti-le in apa cu sare si piperul alb boabe. Lasati sa fiarba 7 minute pana ce carnea devine alba. Scoateti pestele si mentineti temperatura sub punctul de fierbere.
2. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati faina si amestecati bine. Turnati laptele si zeama de peste.
3. Lasati sosul sa fiarba timp de 5 minute. Adaugati sucul de lamaie pentru gust, patrunjelul tocat si coaja de lamaie rasa. Potriviti de sare si piper si turnati sosul deasupra pestelui.
Mod de servire
Serviti cu cartofi fierti si broccoli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu