luni, 24 martie 2014

Galusti de peste si ou !!

  Ai pofta de Galusti de peste si ou, si nu stii cum se prepara ? Mai jos iti prezentam reteta de care ai nevoie pentru Galusti de peste si ou, o reteta culinara de Mancaruri cu peste, apreciata si deliciosa pe care iti sugeram sa o incerci.




Ingrediente

250 g eglefin afumat
150 ml lapte
30 g unt
45 g faina
sare si piper negru proaspat macinat
nucsoara
3 oua fierte (tari)
1 ou, batut
125 g firimituri de paine/pesmet
ulei, pentru prajit

Mod de preparare

1. Puneti pestele si laptele intr-o cratita si aduceti la fierbere. Fierbeti pentru 5 minute, pana cand pestele se inmoaie. Scoateti pestele, scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca pentru cateva minute.

2. Adaugati lapte peste laptele fiert asa incat sa obtineti 150 ml de lapte. Turnati intr-o cratita, adaugati untul si fierbeti, apoi puneti faina, amestecand asa incat sa obtineti o pasta cremoasa. Indepartati de pe foc.

3. Rupeti pestele bucatele si adaugati-l in sosul de lapte, asezonand cu sare, piper si nucsoara. Puneti, cu o lingura, intreaga compozitie pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca.

4. Decojiti si taiati in jumatate ouale fierte. Impartiti mixtura de peste in 6 portii si puneti cate o jumatate de ou in mijlocul fiecarei portii. Cu mainile date prin faina, infasurati mixtura de peste in jurul oului, apoi modelati galustele.

5. Dati fiecare galusca prin ou, apoi prin firimituri de paine sau pesmet. Prajiti in ulei incins pana se rumenesc (cam 4 minute). Scurgeti pe hartie de bucatarie si serviti-le calde, cu salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu