sâmbătă, 29 martie 2014

Trucuri pentru un gratar sanatos !!

Carnea la gratar este mult mai sanatoasa decat preparata in alt mod, dar cu toate acestea ne expune la doi factori majori de risc pentru cancer din cauza grasimii scurse care se aprinde in cazul in care avem foc direct.


Pentru a evita aceste pericole tine cont de urmatoarele sfaturi:

- Nu lasa carnea sa se innegreasca. Carnea arsa poate genera cancer de colon, dar in acelasi timp care gatita incomplet duce la toxiinfectii asa ca pregateste carnea pana are o crusta usor carbonizata.

- Cat mai putine grasimi. Alege carne slaba pentru ca grasimile emana substante cancerigene si in acelasi timp indeparteaza pielea cand pregatesti carne de pui.

- Gateste partial inainte carnea care se prepara greu.Cu cat temperatura si timpul de preparare sunt mai mari, cu atat cresc riscurile. Astfel, cand este vorba de carne de porc, introduce-o cateva minute in cuptor inainte de a o frige.

- Curata bine gratarul si unge-l cu ulei. Gratarul trebuie atent curatat si inainte si dupa utilizare si uns cu ulei pentru a evita degajarea de hidrocarburi policiclice cancerigene.

- Redu temepratura. Pentru ca friptura sa nu fie gatita la o temperatura prea mare, raspandeste carbunii in lateraul gratarului  sau pozitioneaza-l mai la distanta de sursa de caldura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu